grafisk bue

BRYLLUPSPLANLÆGNING

Der findes få anledninger, der er så glædelige og festlige som bryllupper. Især for gæsterne, der ikke ved, hvor meget arbejde og hvor mange bekymringer, brudeparret har været igennem op til den store dag. På dagen spiller det hele forhåbentlig, men det kræver altså, at forarbejdet har været godt. Det kan godt betale sig at lave en god huskeliste inden jeres bryllup.

24-6 måneder før brylluppet

Så snart knæene er børstet rene efter frieriet, bør I overveje, hvad slags fest I ønsker, hvor den skal holdes, og hvad det må koste.

Start med at finde stedet, hvor brylluppet skal holdes. Både kirke og lokaler kan være optaget langt ud i fremtiden, og måske må I gå på kompromis med ønskedatoer og sågar foretrukne årstider, hvis I er fast indstillet på et sted. Jo tidligere, I er ude, desto større er sandsynligheden for, at I slipper for de trælse kompromiser.

Ønsker I lokaler, hvor gæsterne kan overnatte, bør I i allerhøjeste grad begynde at se, om I kan lande drømmestedet hurtigst muligt.

I har sikkert en bruttogæsteliste i hovedet, og det er en god idé at gå hårdt og realistisk til den nu, så I nogenlunde ved, hvad I har at gøre med til budgettet. Send eventuelt en lille ’save the date’-påmindelse ud til gæsterne 6-10 måneder før, så de ikke når at få andre planer, mens I får fundet og skrevet de rigtige invitationer.

Er der store ambitioner for bryllupstøjet, er det også en god idé at kigge på kjoler og habitter nu.

6-3 måneder før brylluppet

Få sendt invitationerne hurtigst muligt, og sæt gerne en S.U.-dato, der giver jer mulighed for at justere på budgetterne.

Bestil kagen, book band eller dj, kørsel og fotograf, hvis det er ting, I ønsker.

Køb ringe, og bestil tid ved frisøren.

I skal have en godkendt ægteskabserklæring fra borger.dk, og den skal I tidligst indhente fire måneder før den store dag. Regn med et par ugers ekspeditionstid, og overvej at få det overstået tre måneder før, så I ikke pludseligt står med skægget i postkassen.

Bestil menuen til brylluppet, og få styr på drikkevarer og deslige.

3 måneder til 14 dage før brylluppet

Hvis det ikke er sket før, skal I uddele rollerne til festen nu. Brudepiger, forlover og ikke mindst toastmaster skal have god tid til forberedelse.

Tjek, at papirerne er i orden, og mød præsten, så I får afstemt jeres forventninger til hinanden.

Lav bordplan, og skriv bordkort.

Øv jer på brudevalsen.

De sidste 14 dage

Tjek op på samtlige aftaler, I har indgået, så der ikke kommer nogle grimme overraskelser i slutspurten. Det giver også mere ro i sjælen, så I kan nyde dagen ordentligt.

Pak kufferten i god tid til bryllupsrejsen, hvis I skal på sådan én.

Få gommen til frisør.

I har sikkert tænkt over, hvad I vil sige til gæsterne og hinanden på den store dag, men nu er det ved at være sidste udkald for at få skrevet den gode tale. Tal til hinanden, tal fra hjertet og husk, at der er publikum til talen, der også helst skal forstå den.

Sidst, men ikke mindst, skal I huske at nyde dagen og hinanden.